Skip to main content

VERPAKKINGEN FOOD / FARMA

De BRC Global Standard, veelal kortweg BRC genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren. De aanleiding hiervoor was een aantal ernstige incidenten als gevolg van onveilig voedsel (glassplinters, metaalkrullen en salmonellabacterien in het verkochte eten) als gevolg van productiefouten.

De BRC Storage & Distribution is de BRC-norm voor opslag en transport van voedingsmiddelen, verpakkingsmaterialen en grondstoffen. Deze norm is van toepassing op bedrijven die de opslag (storage), distributie (distribution), groothandel (wholesale) en of uitbesteding van diensten (contracted services) voor voedingsmiddelen bewerkstelligen. De BRC Global Standard for Storage & Distribution is toepasbaar op alle vormen van opslag en transport. De producten worden ontvangen, opgeslagen en gedistribueerd en daarbij is het belangrijk dat de producten in dit proces onder de juiste condities worden gehouden. Dit is in de farma of medische hulpmiddelen waar Hygiëne en productveiligheid hoog op de agenda staat. Daarnaast is dit ook interessant voor klanten die er zeker van willen zijn dat hun producten in schone verpakkingen terecht komen.
Om het certificaat te kunnen behalen heeft Beelen b.v. een uitgebreid kwaliteits- en productveiligheidssysteem op moeten zetten en een kwaliteitshandboek moeten samenstellen.